Three Gates
NGM-börsen beslutar att placera Three Gates på observationslistan (Finwire)

2019-08-30 08:55
NGM-börsen har beslutat att med omedelbar verkan placera spelutvecklingsbolaget Three Gates aktier under observation. Placeringen under observation gäller tills vidare. Enligt gällande regelverk kan ett bolags aktier bli placerade på observationsavdelning om det föreligger omständigheter som föranleder en väsentlig osäkerhet avseende bolaget eller priset på aktierna. Det framgår av ett pressmeddelande från marknadsplatsen.

Three Gates släppte tidigare idag sin delårsrapport för det andra kvartalet. I rapporten anges att bolagets egna kapital är förbrukat och att bolaget avser att kalla till kontrollstämma inom kort. Enligt Aktiebolagslagen är ett bolag skyldigt att upprätta kontrollbalansräkning om det finns skäl att anta att bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet.

Bolaget angav även att det förbereder en företrädesemission för att återställa det egna kapitalet, stärka balansräkningen och säkra fortsatt drift. Målsättningen är att emissionen ska garanteras till 75 procent, dels genom teckningsförbindelser och dels genom garantiavtal. Bolaget bedömer att garantin kommer att fastställas inom kort.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Jumpgate - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -