SENSYS GATSO
HÖGRE KOSTNADSNIVÅ BESTÅR KOMMANDE KVARTAL - FC (Direkt)

2019-08-29 11:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den högre kostnadsnivå som Sensys Gatso, som utvecklar system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, hade under det andra kvartalet kommer att bestå även kommande kvartal.

Det sade bolagets finanschef Simon Mulder vid torsdagens rapportkonferens.

"Vad vi ser är att vi har adderat personal för ett antal projekt. Så länge de projekten pågår består kostnaderna", sade han.

Sensys Gatsos rörelsekostnader, som tidigare legat på en takt på cirka 40 miljoner kronor per kvartal, var under det andra kvartalet 45 miljoner kronor.

Det är en takt som bolaget räknar med att kostnaderna kan ligga på kommande kvartal, enligt bolagets vd Ivo Mönninks uppskattning.

Kostnadsökningen beror på att Sensys Gatso under 2019 implementerar parallellt ett stort antal projekt i Nederländerna, Australien och USA, efter order som bolaget till största delen fick under 2018. Dessa projekt innehåller nya lösningar för Sensys Gatso, vilket kräver mer arbete innan intäkter kan genereras.

"Med de här nya projekten måste vi investera till en början vilket innebär högre kostnader nu med en effekt på intäkter och kassaflöde de kommande kvartalen", sade Ivo Mönnink.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -