Prebona
Prebona tappar intäkter och ökar förlusten i andra kvartalet (Finwire)

2019-08-29 14:26
Materialteknikbolaget Prebona redovisar lägre intäkter och högre förlust i andra kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen backade till 0,2 miljoner kronor (0,5), en minskning med 60 procent mot föregående år. Aktiverat arbete för egen räkning var 0,3 miljoner kronor (0,0) och de totala rörelseintäkterna 0,8 miljoner kronor (1,0).

Rörelseresultatet blev -2,1 miljoner kronor (-1,7).

Resultatet före och efter skatt var -2,2 miljoner kronor (-1,9). Resultat per aktie hamnade på -0,12 kronor (-0,11).

Likvida medel var på 2,2 miljoner kronor (2,5) per den 30 juni. Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,4 miljoner kronor (-2,2) i andra kvartalet.

Försäljningen minskade jämfört med samma period 2018 främst beroende av att en av bolagets viktigaste kunder, Liwa Färg, försattes i konkurs under juni. Det medförde dels förlorade kundfordringar och dels förlorade löpande försäljningsintäkter. Kostnaderna har ökat något men bolaget har genomfört ett program för att reducera de fasta kostnaderna som kommer att få fullt utslag under det tredje kvartalet.

Den underliggande försäljningsutvecklingen är positiv och bolagets pipeline av affärsmöjligheter ökar stadigt. Bolaget har under kvartalet genomfört riktade emissioner om 2 miljoner kronor. Det är bolagets bedömning att tillgängliga likvida medel tillsammans med bekräftade åtaganden är tillräckliga för att finansiera verksamheten under tolv månader. Dessutom drivs verksamheten kostnadseffektivt med stor andel provisionsbaserad ersättning där det är möjligt. En mer offensiv strategi kan föranleda en kapitalanskaffning.

"Vi satsar offensivt för att ta Prebona till nästa nivå och arbetar vidare med att etablera bolagets produkter på marknaden. Prebona har utan tvekan ett innovativt erbjudande och en mycket spännande utvecklingspotential och jag är entusiastisk över möjligheten att få leda bolagets utveckling vidare", kommenterar vd Patrik Bernstein i delårsrapporten.


[Tabell 1]

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Prebona - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -