CELL IMPACT
GENOMFÖR NYEMISSION RIKTAD TILL JAPANSKA NKC (Direkt)

2019-08-29 14:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Cell Impact, som säljer flödesplattor till tillverkare av bränsleceller, har beslutat att genomföra en riktad nyemission av B-aktier om cirka 5 miljoner kronor. Emissionen riktas till den japanska industrikoncernen Nakanishi Metal Works (NKC).

Det framgår av ett pressmeddelande.

NKC har ingått ett teckningsåtagande om cirka 4,5 miljoner kronor och Shigeru Nakagawa, chef för NKC New Business Division, har ingått ett åtagande om cirka 0,5 miljoner kronor.

Cell Impact och NKC förstärker samtidigt samarbetet genom att teckna ett avsiktsavtal gällande internationell affärsutveckling.

"Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att tillföra bolaget nya ägare av strategisk betydelse och genom emissionen tydliggörs och stärks samarbetet mellan Cell Impact och NKC inom ramen för internationell affärsutveckling", skriver Cell Impact.

"NKC har en anrik historia som leverantör av industriella lösningar både till den japanska och internationella fordonsindustrin, och vi hoppas att vi tillsammans kan bidra till att skynda på införandet av miljövänlig bränslecellsteknik på bred front", säger Pär Teike som är vd på Cell Impact.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Cell Impact - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -