IVISYS
NETTORESULTATET SJÖNK TILL -4,0 MLN KR 2 KV (NY) (Direkt)

2019-08-26 08:47

(tillägg: kommentar från styrelseordförande i sista stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Ivisys, som erbjuder visuellt baserade kvalitetskontrollösningar för industrin, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -4,0 miljoner kronor (-1,5).

Intäkterna uppgick till 1,7 miljoner kronor (1,7).

Rörelseresultatet sjönk till -4,4 miljoner kronor (-1,8).

"Första halvåret 2019 har varit en utmanande period för Ivisys. Vi har haft flera utmaningar inom produktionen vilket har påverkat vårt resultat negativt och vi har fått revidera våra förväntningar och finansiella mål för 2019", skriver vd Mikael Sjöholm i delårsrapporten.

"Efter periodens slut har likviditeten stärkts genom fakturering av leveranser och långfristiga lån, så att bolaget anses säkrat finansiering fram till årets slut, med förväntan om ytterligare förbättring under hösten", fortsätter han.

Med ökade säljinsatser bland annat genom att en ny säljare anställts har Ivisys kunnat öka sin offerering väsentligt på standardsystem, vilket bolaget förväntar sig kommer att resultera i ett flertal order under det tredje och fjärde kvartalet.

"Sedan maj månad har närmare 50 nya offerter på standardlösningar skickats ut, med ett sammantaget värde om närmare 50,0 miljoner kronor, som i sin tur ger stora möjligheter till repeat-order. Inneliggande order ligger kvar på samma nivå som föregående kvartal", uppger Mikael Sjöholm.

Ivisys satte i november upp som mål för 2019 att ha en omsättning på minimum 20 miljoner kronor med ett tillhörande resultat på 4 miljoner kronor före avskrivningar.

"Försäljningen och resultatet till och med sista juni gör det svårt att sia om framtiden, varför vi har tagit bort vår guidance, och inte kan ha samma förväntningar som tidigare på helåret, men på andra halvåret", säger ordförande Jakob Kesje till Nyhetsbyrån Direkt.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -