BUBLAR
RÖRELSERESULTATET SJÖNK TILL -12,4 MLN KR 2 KV (Direkt)

2019-08-23 08:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mobilspelsbolaget Bublar, vars aktie handlas på NGM Nordic MTF, redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet 2019 på -12,4 miljoner kronor (-5,5).

Nettoomsättningen steg till 3,2 miljoner kronor (0,0), men backade från 4,7 miljoner kronor i det första kvartalet. Omsättningen genereras huvudsakligen i dotterbolaget Vobling AB som förvärvades i oktober 2018.

"Det är en nedgång under kvartalet som vi bedömer är en konsekvens av en satsning mot större företag som lett till längre beslutsprocesser hos våra kunder. Vi bedömer att strategiförändringen slagit väl ut då orderingången stigit med 43 procent mot första kvartalet", heter det i rapporten.

"Värdet på utestående offerter har också ökat signifikant vilket är ett tecken på att marknaden är på väg att ta fart", skriver bolagets nya vd Maria A. Grimaldi.

Produktionen av Hello Kitty AR Kawaii World är enligt bolaget i ett intensivt skede med interna testfaser.

"Vi avser påbörja förregistreringar med appbonusar i samband med Hello Kittys 45-årsdag i november samt genomföra tester på olika geografiska marknader under första och andra kvartalet nästa år. Målsättningen är att ha global lansering under sommaren 2020 då OS går i Tokyo", uppger Bublar.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Goodbye Kansas Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -