POWERCELL
JUSTERAT RÖRELSERESULTAT -16,7 MLN KR 2 KV (-19,8) (Direkt)

2019-08-22 07:16

STOCKHOLM (Direkt) Bränslecellsbolaget Powercell redovisar ett justerat rörelseresultat på -16,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (-19,8).

Nettoomsättningen uppgick till 15,5 miljoner kronor (13,5).

Det rapporterat rörelseresultat blev 514 miljoner kronor (-19,8).

"Avtalet med Bosch är naturligtvis helt avgörande för vårt andra kvartal men ökande försäljning och en gynnsam produktmix gör att även det underliggande resultatet utvecklas i rätt riktning", skriver Per Wassén i vd-ordet.

Avtalet med tyska Bosch innebar en initial ersättning för Powercell på sammanlagt motsvarande cirka 530 miljoner kronor i det andra kvartalet. Avtalet har således gjort balansräkningen "mycket stark" och gett bolaget en spännande framtid med "många intressanta affärsmöjligheter".

"Powercells ledning gör nu en genomgång av våra strategiska prioriteringar för att på bästa sätt kunna ta till vara de många möjligheter som bjuds", skriver Per Wassén.

Powercells arbete med att byta lista från First North till Stockholmsbörsens huvudlista uppges fortskrida men kommer inte att genomföras under 2019.

"Vi har genomfört en del aktiviteter såsom att vi infört redovisningsstandarden IFRS och gjort en del andra anpassningar som krävs för att kunna byta lista. Arbetet med att göra bolaget redo för ett listbyte kommer att fortsätta men efter avtalet med Bosch, och den nu pågående genomgången av våra strategiska prioriteringar, har vi fattat beslut om att inte genomföra listbytet i år", skriver vd:n.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


PowerCell Sweden - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -