Öhman Global Growth
Öhman Global Growth steg 4,7 procent i juli, Alphabet bidrog mest till uppgången (Finwire)

2019-08-22 14:41
Den aktivt förvaltade aktiefonden Öhman Global Growth steg mer än jämförelseindex i juli med en uppgång om 4,7 procent. Det medför att fonden är upp 29,9 procent sedan årsskiftet, vilket är bättre än jämförelseindexutvecklingen om 26,1 procent under samma period.

Förvaltarteamet, med Filip Boman som ansvarig förvaltare, skriver i en kommentar att
globala aktiemarknader var i en svagt positiv trend fram till månadens absolut sista dagar, när kurserna vände ner något.

"Månadens andra hälft dominerades som brukligt av kvartalsrapporter,och överlag var utfallen mer positiva än befarat. Amerikanska bolag överträffade förväntningarna mest, men även i Europa var utfallen något bättre än väntat."

Den i särklass bästa bidragsgivare till fondens avkastning i juli var Alphabet i kraft av sin storlek i portföljen och en kursuppgång på 13 procent efter stark rapport. Bioteknikbolaget Galapagos var fondens främsta kursraket, med en uppgång på nära 40 procent under månaden efter utökat samarbete med och ägande av Gilead. Även innehaven i Apple och Sony bidrog starkt på den positiva sidan.

Mest negativt bidrog japanska batteriunderleverantören W-Scope.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Alphabet, Microsoft och Adobe med portföljvikterna 6,0, 5,0 respektive 3,8 procent.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Öhman Global Growth A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -