NEW EQUITY VENTURE
SUBSTANSVÄRDE 61 KR/A, SÖKER RÖRELSEKAPITAL (Direkt)

2019-08-22 13:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New Equity Venture (Nevi) hade 17 innehav vid utgången av det andra kvartalet 2019, och då var substansvärdet 61 kronor per aktie, jämfört med 41 kronor ett år tidigare.

Det framgår av delårsrapporten som släpps i dag, torsdag, i stället för fredag då färdigställandet av rapporten gått snabbare än väntat, enligt bolaget.

"Nu fortsätter arbetet med att stötta våra befintliga innehav där några har hög potential, och vi ser värdeökning inom kort, samtidigt finns det utmaningar i andra. Under hösten kommer vi fokusera och analysera innehaven med utmaningar, detta för att på sikt skapa värde och därmed avkastning för Nevi eller lämna dem", heter det.

Koncernens resultat för kvartalet var -12 miljoner kronor (-0,7).

"Huvuddelen av förlusterna härstammar från goodwill-avskrivningar, i såväl våra dotterbolag som i våra respektive intressebolag. Vid en titt på respektive intressebolags ebitda-resultat är det betydligt roligare och majoriteten påvisar positiva ebitda-resultat. Nu arbetar vi för att samtliga intressebolag ska påvisa positiva EBITDA-resultat inom tolv månader, detta för att uppfylla Nevis hårdare krav", skriver Nevi.

Omsättningen för kvartalet var 0,7 miljoner kronor (11,4). Minskning beror på att Precisionsmetall inte längre ingår i koncernen, heter det.

"Mitt långsiktiga mål är att portföljen ska bestå av bolag från såväl Sverige som från Storbritannien och Nordamerika. Vidare kommer vi arbeta för att våra intressebolag ska generera positivt ebitda-resultat. Men för att kunna uppfylla dessa mål snabbast möjligt kommer bolaget fortsätta sökandet efter rörelsekapital vilket kan ske via såväl nyemission som andra finansiella lösningar", skriver vd Thomas Jansson.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


NanoCap Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -