FAGERHULT
ORGANISKT SJÖNK ORDERINGÅNG OCH OMSÄTTNING 2 KV (Direkt)

2019-08-22 12:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Majoriteten av belysningskoncernen Fagerhults tillväxt under det andra kvartalet kommer från förvärvet av Iguzzini.

"Den organiska tillväxten förblir en utmaning inom samtliga affärsområden förutom Nordeuropa (NE)", heter det i rapporten.

Andra kvartalets orderingång och intäkter ökade med totalt 44 procent respektive 45 procent. Organiskt minskade däremot orderingången med 7,9 procent och omsättningen med 4,3 procent, justerat för förvärv och valutaeffekter.

"Trots att den brittiska marknaden fortfarande påverkas av Brexit ser vi att jämförelsetalen har förbättrats jämfört med föregående år. I Europa är resultaten mycket varierande mellan olika regioner. Nordeuropa (NE) har varit den dominerande regionen, men med den senaste tidens förvärv tillförs betydande volymer i region W&SE", skriver vd Bodil Sonesson i rapporten.

Rörelseresultatet, som ökade med 5 procent till 175 miljoner kronor, belastades med 18,1 miljoner kronor hänförligt till avskrivningar av Iguzzinis immateriella tillgångar och engångskostnader för programmet för resultatförbättringar som nämndes i förra kvartalsrapporten.

Programmet har också inneburit att det skett en personalminskning inom koncernen, med 175 heltidsanställda (motsvarande 5 procent).

"Som kommunicerat i det första kvartalet har vi vidtagit kostnadsbesparingar som kommer leda till resultatförbättring på kort till medellång sikt. Besparingarna väntas ge effekt under andra halvåret", uppger Bodil Sonesson.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Fagerhult Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -