EQT
I INFORMELLA SAMTAL OM THYSSEN HISSAR - MEDIA (Direkt)

2019-08-22 11:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investoranknutna EQT är "förmodligen" en av de parter som för informella samtal om uppköp av det krisande tyska stålkonglomeratet Thyssens Krupps hissdivision, rapporterar tyska Manager Magazin.

Utöver EQT nämns även Apollo, Advent, CVC, Carlyle och KKR vara involverade i de informella samtalen kring Thyssen Krupps planer på att sälja av delar av bolaget.

Spekulationer kring att Kone är en eventuell köpare är sedan tidigare känt, och enligt rapporter från Bloomberg i juli arbetar den finländska konkurrenten med ett anbud.

Vid kvartalsrapporten tidigare i augusti uppgav vd Guido Kerkoff att även en avknoppning och särnotering av hissenheten fortsatt är en tänkbar möjlighet. Hissenheten värderas till omkring 15 miljarder euro.

"Vi kommer inte att tillåta en situation där verksamheter utan tydliga framtidsutsikter fortsätter att bränna pengar och förstöra värde som andra enheter skapat", sade han.

I synnerhet bolagets stålverksamhet har problem med lönsamheten och svenska aktivistfonden Cevian, som äger runt 18 procent av Thyssen Krupp, har varit en av de drivande bakom den tidigare planen att dela bolaget i två med ståldelen för sig och industridelen för sig. Efter att EU-kommissionen satt stopp för en sammanslagning av delar av verksamheten med Tata Steels europiska delar, tvingades bolaget dock att söka andra lösningar för att ta sig ur problemen, som både relaterar till interna motsättningar och strukturella problem i branschen.

Thyssen Krupps aktie steg omkring 4 procent på torsdagsförmiddagen, men bolaget har trots det tappat halva sitt börsvärde under det senaste året.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


thyssenkrupp AG - I dag

{point.key}

KONE Oyj - I dag

{point.key}

Investor B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -