CATENA MEDIA
MEDGRUNDARE BEKRÄFTAR EMIL THIDELLS FÖRSÄLJNING (Direkt)

2019-08-22 14:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Emil Thidell, en av grundarna till Catena Media, har sålt sina aktier i Catena Media.

Det bekräftar den andra grundaren av Catena Media, Erik Bergman, för Nyhetsbyrån Direkt efter just ha varit i kontakt med före detta kollega.

Den på torsdagen mäklade posten omfattande 3.353.249 aktier i kundanskaffningsbolaget, motsvarande nästan 6 procent av bolaget, matchade exakt Emil Thidells post enligt tillgänglig ägarstatistik.

Posten såldes till kurs 40 kronor och försäljningen drog med andra ord in 134 miljoner kronor till Emil Thidell.

Han ägde lite mer än 4 miljoner Catena Media-aktier när bolaget listades i början av 2016 och har enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning minskat i två omgångar sedan dess, bland annat i en placing i september 2017.

Emil Thidell, som enligt uppgift till Direkt inte varit aktiv i Catena Media på flera år, startade Catena Media tillsammans med Erik Bergman år 2012.

Erik Bergman sålde 900.000 aktier för cirka 100 kronor styck för cirka ett år sedan, men har inte rört sitt innehav sedan dess.

"Jag tror att rapporten här var ett undantagsfall och att regleringen i UK spelade en väldigt stor roll. Jag har samtidigt väldigt goda förhoppningar kring USA och Pennsylvania så jag ser ljust på framtiden", skriver Erik Bergman i ett mail till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen.

Det är ännu inte känt vem eller vilka som köpte Emil Thidells aktier. Om det är en ensam köpare måste denna ge sig tillkänna inom tre dagar, enligt maltesiska flaggningsregler.

"Vi kommenterar aldrig köp och/eller försäljningar annat än genom flaggning eller vad vi visar i samband med att vi lämnar månatlig rapport över substansvärdet eller delårsrapport", skriver Öresunds vd Nicklas Paulson i ett mejl till Direkt.

Öresund ägde nästan 4,9 miljoner Catena Media-aktier, eller 8,3 procent av bolaget, i slutet av juli.

Nyhetsbyrån Direkt har via mejl även frågat Catena Medias största ägare Bodenholm om hedgefonden ökat sitt innehav, men inte fått något svar vid tidpunkten för denna texts publicering.

Martin Hävner +46 8 5191 7919

Nyhetsbyrån Direkt


Catena Media - I dag

{point.key}

Öresund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -