Bublar Group
Bublar Group tecknar samarbetsavtal med Google Maps Platform (Finwire)

2019-08-22 14:36
Bublar Group har enligt ett pressmeddelande ingått samarbetsavtal med Google Maps Platform i utvecklingen av det platsbaserade mobilspelet Hello Kitty AR Kawaii World.

Mobilspelet bygger på augmented reality, så kallad förstärkt verklighet, där spelarnas fysiska plats kompletteras med datorgenererade inslag via mobilens kart- och kameraläge. Bublar har sedan tidigare ett licensavtal med japanska Sanrio om att bygga spelet baserat på karaktärer som till exempel Hello Kitty, My Melody och Gudetama i kombination med spelinnehåll som digitalt utplaceras på platser i den verkliga världen.

"Samarbetet med Google Maps Platform ger Bublar tillgång till den mest framstående karttjänsten i världen. Byggnader, vägar och parker kommer i spelet att omvandlas till en Kawaii-värld för Hello Kitty och hennes vänner baserat på Google Maps Platform integrerat med Bublars egna plattform. Genom att använda Google Maps Platform kan vi optimera Hello Kitty-spelet för besökstäta platser som torg, parker och kommersiellt viktiga lägen världen över", kommenterar mobilspelsbolagets Game Studio Director Wictor Hattenbach.

Förhandsregistreringar för Hello Kitty-spelet kommer att möjliggöras i samband med karaktärens 45-årsdag i november för att därefter successivt testas på strategiskt utvalda marknader för både iOS och Android inför global lansering.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Goodbye Kansas Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -