Aktie-Ansvar Sverige
Aktie-Ansvar Sverige backade - Ericsson gjorde comeback i portföljen (Finwire)

2019-08-21 16:54
Aktie-Ansvar Sverige sjönk tillbaka i juli efter en starkt utveckling under juni. Fonden sjönk med 1,2 procent samtidigt som index ökade med 0,2 procent.

Förvaltaren Lars-Erik Lundgren uppger i en kommentar att avvikelsen mot index inte beror på att fonden har haft sänken utan att differensen beror på att Aktie-Ansvar Sverige helt enkelt saknar vissa rapportvinnare som finns i index.

"Vi har generellt valt bolag med lägre värdering då vi antagit att det funnits ett visst värderingsstöd givet de ekonomiska förutsättningarna. Men i denna rapportperiod har snarare dyrt blivit dyrare trots att bolagen torde möta ungefär samma konjunktur", skriver Lundgren.

Rörelserna har också varit onödigt stora menar förvaltaren och pekar på att Ericsson var ett sådant exempel. Aktien gjorde comeback i Aktie-Ansvar Sverige efter nedgången i samband med rapporten. Fonden har minskat i bank.

"Oavsett utgången av USA-Kina konflikten tror vi att Ericsson har ett gynnsamt läge de närmaste åren. Dessutom är Ericssons efterfrågeläge stabilt givet dagens konjunkturläge", fortsätter han.

Bästa innehav var under månaden SEB, Investor samt Skanska. Sänken var Nordea, Alfa Laval och Sandvik.

Under högsommarmånaden köpte fonden Ericsson, Tele2 och Sandvik medan man sålde SKF, Billerud och Telia.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Aktie-Ansvar Sverige A - I dag

{point.key}

Ericsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -