H&M
PREMIÄR PÅ INDISKA E-HANDELSPLATTFORMEN MYNTRA (NY) (Direkt)

2019-08-20 11:45

(Tillägg: tre sista styckena)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M lanseras på den indiska e-handelsplattformen Myntra på tisdagen. Initialt finns kring 8.500 produkter tillgängliga som enligt flera indiska medieuppgifter är tänkt att öka till runt 15.000.

Lanseringen på Myntra följer den plan H&M meddelade i samband med delårsrapporten i mars i år. Då uppgav bolaget att huvudvarumärket H&M skulle lanseras i Indien på såväl Myntra som plattformen Jabong "under 2019".

I och med lanseringen på Myntra tar H&M-varumärket ytterligare ett externt steg. Sedan tidigare säljs H&M-produkter på kinesiska Alibabas webbplats Tmall och där ligger för stunden drygt 15.000 H&M-produkter till försäljning.

H&M tog steget in i Indien med en första butik 2015 och i dag finns drygt 40 butiker. I fjol öppnades den egna onlinehandeln i landet.

I samband med Myntra-lanseringen intervjuades Fredrik Olsson, chef för H&M-varumärket, av Times of India.

"Den indiska ekonomin växer fortfarande snabbare än de flesta ekonomier i världen. Hittills har vi inte sett någon avmattning och vi har inte kalkylerat med någon i vår strategi. Vi upplever en stark jämförbar försäljningstillväxt. Det finns så många indiska städer där vi ännu inte finns, så vi ser många möjligheter", sade han.

Enligt Fredrik Olsson står så här långt H&M:s egen onlineförsäljning i Indien för över 15 procent av varumärkets totala försäljning i landet.

"Med Myntra, som har nära 40 procents andel av modehandeln på nätet, räknar vi med att försäljningen ska växa ytterligare", sade han enligt Business Standard.

Mode- och "lifestyle"-marknaden i Indien bedöms växa i en hög tvåsiffrig takt, enligt brittiska Fashion United som uppger att de senaste prognoserna pekar på att marknaden kommer att växa från dagens knappa 400 miljoner dollar till 13 miljarder dollar år 2025.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -