CHRISTIAN BERNER
ORDERINGÅNG +31% 2 KV, BORGAR FÖR BRA 2H - VD (Direkt)

2019-08-20 12:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikhandelsföretaget Christian Berners "höga" orderingång under andra kvartalet lägger en god grund för en fortsatt positiv utveckling under andra halvåret.

Det skriver bolagets vd Bo Söderqvist i halvårsrapporten.

"Med ett starkt första halvår och en fortsatt bra marknadssituation och orderingång har vi som sagt lagt en god grund för ett bra 2019. De nyckelrekryteringar som vi har gjort till vår ledningsgrupp under kvartalet stärker oss också då vi under året fortsätter att fokusera på försäljning och tillväxt samt förvärv som ska utveckla koncernen ytterligare", skriver han.

Orderingången andra kvartalet ökade med 31 procent till 203 miljoner kronor, jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Ebita-resultatet försvagades däremot under kvartalet och ebita-marginalen sjönk till 7,3 procent (9,0). Avsaknad av större värmeprojektleveranser från Zander & Ingeström påverkade negativt och som bolaget har nämnt tidigare finns det en volatilitet i hur stora order faller mellan kvartalen.

"Framåt ser vi att vi kommer att ha större leveranser under det andra halvåret vilket gör att faktureringen jämnar ut sig när vi jämför över längre perioder", skriver Bo Söderqvist.

Bolagets sammanfattar marknadsläget under det andra kvartalet som "fortsatt bra" och efterfrågan inom de flesta branscher och marknadssegment beskrivs som "stabil på en hög nivå".

"Vi följer marknadsutvecklingen kontinuerligt och tycker att affärsklimatet sammantaget ser fortsatt gynnsamt ut, även om det finns oroshärdar, bland annat i form av Brexit och handelskriget mellan USA och Kina", skriver vd:n.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Christian Berner Tech... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -