BAYER
SÄLJER DJURHÄLSOVÅRDSENHET FÖR 7,6 MDR USD TILL ELANCO (Direkt)

2019-08-20 11:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska Elanco Animal Health köper den tyska kemi- och läkemedelskoncernen Bayers djurhälsovårdsenhet i en affär värderad till 7,6 miljarder dollar, motsvarande drygt 74 miljarder svenska kronor.

Det skriver Bloomberg News.

Elanco, som knoppades av från amerikanska läkemedelsbolaget Eli Lilly förra året, kommer finansiera köpet genom kontanter och aktier. Bayer kommer erhålla 5,3 miljarder dollar i kontanter och 2,3 miljarder i Elanco-aktier.

Köpet väntas slutföras i mitten av 2020, framgår det vidare.

För Bayers del kommer transaktionen att bidra med en välbehövlig andel resurser i en tid då företaget drabbats av en mängd anmälningar och skadestånd sedan bolaget förvärvade Monsanto förra året, skriver Bloomberg. I och med förvärvet tog Bayer över patentet för ogräsbekämpningsmedlet Roundup, som enligt anmälningarna har orsakat cancer.

Utöver denna försäljning har Bayer, tillsammans med Lanxess, meddelat om försäljningen av kemioperatören Current för 3,9 miljarder dollar. Bayer har även sålt konsumenthälsobolaget Dr.Scholl's och Copperstoner.

Johanna Englundh +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Bayer AG - I dag

{point.key}

Eli Lilly - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -