CATENA MEDIA
INGEN ANLENDNING ÄNDRA TIDSPLAN FÖR MÅL IGEN - VD (Direkt)

2019-08-19 11:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter det första kvartalet sköt Catena Media på målet att nå 100 miljoner euro i ebitda-resultat till 2021 från tidigare 2020. Då hade intäkterna ökat med 8 procent.

I det andra kvartalet minskade vinsten med hela 22 procent, men det finns inga skäl att göra ytterligare justeringar av tidplanen för att nå målet.

"Det är en lång väg kvar, och det beror på hur USA kommer att prestera. Ingredienserna finns där, det är mycket en fråga om hur mycket kostnad vi tar på oss för att växa i USA. Men vi har ingen anledning att ändra målsättningen i dagsläget", sade Per Hellberg under måndagens rapportpresentation på en fråga från publiken om det kan komma ytterligare revidering av tidpunkten för när det ambitiösa lönsamhetsmålet ska uppnås.

Ackumulerat för det första halvåret 2019 är bolagets ebitda-resultat 20,6 miljoner euro, en minskning med 8,6 procent jämfört med samma period föregående år.

I det andra kvartalet var det framförallt nya regulatoriska krav i Storbritannien och Frankrike som påverkade negativt. Intäkterna i USA har enligt vd:n utvecklats bättre än väntat och andelen från den potentiellt gigantiska marknaden står nu för "mer än 10 procent" av bolagets intäkter och där bolaget enligt Per Hellberg har "fortsatt flyt och andelen har ökat".Catena Media - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -