LOOMIS
FÖRSTA KONKRETA STEGET KONSOLIDERA BETALNINGSMEDEL - VD (Direkt)

2019-08-12 12:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Loomis tar nu ett första konkret steg för att konsolidera betalningarna hos detaljhandlare genom att addera kortbetalningar till den befintliga kontanthanteringsverksamheten.

På måndagen meddelade fintechbolaget Westpay att ett avtal tecknats med Loomis om betallösning för kortbetalningar. Avtalet gäller till en början Finland och Sverige, men avsikten är att gå vidare med andra europeiska marknader.

"Det här är första konkreta steget. Vart det leder kan vi bara spekulera i, men det är jättespännande. Vi har pratat mycket om att vi i vår strategi tittar på att kunna konsolidera andra betalningsmedel och det här ger oss förutsättningar för det. Vi ska kunna säga till en handlare att vi samlar ihop alla betalningar (kontanter och kort) och ser till att de kommer in på kundens bankkonto. Det är väldigt i sin linda, men det här är ett första steg i den riktningen", säger Loomis vd Patrik Andersson till Nyhetsbyrån Direkt.

Tekniken som möjliggör hantering av kortbetalningar är kopplad till Loomis kontanthanteringssystem Safepoint.

"I och med att vi har en så stor bas av detaljhandlare som vi jobbar med så är det naturligt att kunna säga att vi tar hand om alla betalningslösningar. För många av våra detaljhandelskunder är betallösningssystemen ganska krångliga. Det här är ett sätt att underlätta för detaljhandlarna. De som kommer från teknikhållet har en del av lösningen men de kan inte ta kontanterna. Vi är ensamma om att även kunna ta kontanterna", säger Patrik Andersson.

När tar ni nästa steg ut i Europa?

"Det är svårt att säga. Vi behöver nog ett år på oss att testa i Sverige och Finland och om det fungerar kan vi rulla det vidare", säger vd:n.

Loomis expansion av Safepoint har hittills mest förknippats med USA-marknaden, men den lösning som nu tagits fram ska attrahera potentiella Safepoint-kunder i Europa.

"Jag tror detaljhandlare i Europa är mer framåt när det gäller teknik och att hitta nya lösningar. Handlarna måste vara lite mer mogna och utvecklade. Det måste finnas en mognad i marknaden", säger Patrik Andersson.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Loomis - I dag

{point.key}

Westpay - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -