Alfred Berg Hållbar Tillväxt Sverige A
Alfred Berg Hållbar Tillväxt Sverige utvecklades positivt i juli, sålt lite i Bulten och Scandi Standard (Finwire)

2019-08-09 14:07
Alfred Berg Hållbar Tillväxt Sverige A steg med 0,1 procent under juni medan jämförelseindexet ökade med 0,2 procent. Det medför att fonden är upp 24,3 procent i år, vilket är 3,4 procent bättre än jämförelseindexet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att man sett stora kursrörelser under rapportperioden. Assa Abloy, Sobi och Epiroc har överraskat marknaden positivt med starka rapporter medan Nordea och Alfa Laval överraskat negativt.

"Banksektorn har haft ett svagt år med misstänkta penningtvättsaffärer och vid Q2-rapporterna visade flertalet banker på lägre räntenetto på grund av marginalpress och rapporterade även högre kostnader", lyder förvaltningsteamets situationsbeskrivning.

Peab meddelade under månaden att man köpt YIT:s beläggningsverksamhet för närmare 3 miljarder kronor och innehavet Bulten vinstvarnade till följd av en svagare bilmarknad.

På sektornivå har energi, kraft och hälsovård utvecklats starkast medan IT och råvaror varit de svagaste sektorerna.

Vad gäller portföljen har Powercell och Midsona bidragit mest. Midsona har genomfört ett förvärv och Powercell har fått ytterligare en order från Kina. De bolag som däremot tyngt portföljen mest har varit Sandvik och BillerudKorsnäs.

Under månaden har man sålt lite av sina innehav i Bulten och Scandi Standard.

De största överviktade innehaven i fonden var per utgång Atlas Copco B, Electrolux och Elekta. De största underviktade var Atlas Copco A, Investor och Volvo.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

CF Tillväxt Sverige A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -