SMART ENERGY
NGM SÄTTER AKTIEN PÅ OBS-LISTAN (NY) (Direkt)

2019-08-08 11:13

(Lägger till: kommentarer från NGM från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Smart Energy, som är listat på NGM Nordic MTF, har av marknadsplatsoperatören NGM placerats på observationslistan.

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut på onsdagskvällen.

"Enligt gällande regelverk kan ett bolags aktier bli placerade under observation om det föreligger omständigheter som föranleder en väsentlig osäkerhet avseende bolaget eller priset på aktierna", skriver NGM.

I pressmeddelandet listas de många turer och händelser som skett i bolaget under de senaste månaderna, inklusive bland annat byte av ledning och styrelse, nya storägare, tillbakadraget förslag om sakutdelning av dotterbolaget Smart Energy Kredit AB samt en riktad emission.

"Mot bakgrund av ovanstående har NGM-börsen beslutat att med omedelbar verkan placera aktierna i Smart Energy under observation. Placeringen under observation gäller tills vidare", skriver NGM.

NGM vill inte svara på om det var någon särskild händelse som var den utlösande faktorn till beslutet att ge bolaget och aktien observationsstatus.

"Hela händelsekedjan i bolaget är extremt ovanlig och vi vill sätta bolaget under observation för att marknaden ska uppmärksamma hur det ser ut i bolaget", säger Markus Ramström, chef för NGM:s marknadsövervakning, till Nyhetsbyrån Direkt.

Han säger att observationsstatusen generellt är en signal till marknadens aktörer om att det finns omständigheter att beakta om man exempelvis överväger att handla med den berörda aktien.

"I det här fallet pekar vi på att det har inträffat händelser som skapat väsentlig osäkerhet som vi tycker man bör uppmärksamma som intressent", säger Markus Ramström som i samtalet med Direkt bland annat pekar på att det är "tämligen ovanligt" att rikta en "väldigt stor" emission (med en utspädning på 25 procent; reds anmärkning) till en huvudägare, med representation i styrelsen, utan ett godkännande från en bolagsstämma så den Leolagen stipulerar

Vad kan nästa steg från er vara?

"På längre sikt ska inte ett bolag vara placerat på observationsavdelningen. Man måste lösa problem och undanröja osäkerheten. I det långa loppet blir det en fråga om bolagets fortsatta notering", säger Markus Ramström.

Han vill kommentera vad Smart Energy bör eller måste göra i det här läget, men antyder att det pågår en diskussion med bolaget.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -