Robeco SAM Smart Energy B EUR
Robeco SAM Smart Energy steg 7,8 procent i juni, deltog i Infineons riktade nyemission (Finwire)

2019-07-26 13:32
Robeco SAM Smart Energy B EUR utvecklades positivt i juni med en uppgång om 7,8 procent, medan jämförelseindexet ökade 4,3 procent. Fonden är därmed upp 24,4 procent sedan årsskiftet, vilket överträffar indexutvecklingen med sju procentenheter. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att centralbanker kommer fortsätta att använda mjukare penningpolitik för att motverka recessionstendenser. Samtidigt så innebär försämringen av makrodata en ökad sannolikhet för att USA och Kina drar tillbaka tullar.

"Att fokusera på företag med motståndskraftig fundamenta i verksamheten och hållbara kassaflöden är särskilt viktigt i den nuvarande situationen", förklarar fondens förvaltningsteam.

Fonden utvecklades positivt under månaden, och det mesta i portföljen noterades för en uppgång.

Särskilt tillväxtorienterade halvledarbolag som Maxim Integrated, Power Integrations och ON Semiconductor utvecklades starkt. Cypress Semiconductor mottog ett bud på sig från Infineon, varefter viss vinsthemtagning har gjorts.

På minussidan märktes Infineon som backade på affären med Cypress. Positionen minskades först, men man ökade sedan i bolaget igen i samband med att företaget tog in kapital genom en riktad nyemission till institutionella investerare.

Därtill har innehaven i NXP Semiconductor, Xilinx och Analog Devices ökats. Positionerna i ST Microelectronics och Nexans har samtidigt minskats.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -