TOBII
TECHS EXTERNA FÖRSÄLJNING ÖKADE 87% 2 KV (Direkt)

2019-07-19 07:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ögonsensorföretaget Tobiis affärsområde Tobii Tech, som levererar eyetrackingteknologi för integration i konsumentelektronik och andra produkter, ökade sin försäljning mot externa kunder med 87 procent och totalt sett var ökningen 50 procent.

"Sammantaget såg vi en fortsatt försäljningsökning i Tobii som helhet och jag är särskilt nöjd med den ökade externa försäljningen inom Tobii Tech", skriver vd Henrik Eskilsson i delårsrapporten och fortsätter:

"På det hela taget talar trenderna också verkligen för eyetracking, vilket i kvartalet har varit särskilt tydligt vad gäller PC och VR inom Tobii Tech."

Under andra kvartalet började HTC sälja sin nya VR headset Vive Pro Eye, med inbyggd eyetracking från Tobii. Qualcomm lanserade även sin nya Smart Viewer referensdesign där Tobiis eyetrackingteknologi är förintegrerad.

"Som vi tidigare har kommunicerat har vi pågående integrationsprojekt med en handfull kunder inom VR. Under kvartalet tog Tobii viktiga steg framåt inom området både i form av ytterligare en design win och goda framsteg i pågående samarbeten", skriver Henrik Eskilsson.

Tobii Techs rörelseresultat uppgick till -71,6 miljoner kronor (-82,5) under andra kvartalet. Tech har som finansiellt delmål är att nå lönsamhet under 2021.

Tobii-chefen är däremot inte nöjd med kvartalets resultat i Tobii Pro, men uppger att bolaget har en god underliggande efterfrågan och en ökad backlog.

Affärsområdet Pros nettoomsättningen ökade med 1 procent och justerat för valutaeffekter var förändringen -5 procent.

"Det andra kvartalet brukar vara säsongsmässigt svagare för Tobii Pro men detta kvartals svaga försäljningsutveckling beror främst på en ökad orderstock då en större andel av ordrarna utgjordes av tjänster och större lösningar med längre leveranstider", heter det i rapporten.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Tobii - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -