MILLICOM
OPTIMISTIKA KRING 2H GENERELLT SETT - FC (Direkt)

2019-07-19 12:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Millicom har haft ett aningen tuffare första halvår än bolaget räknat med, men känner sig trygga med att kunna leva upp till sin helårsprognos.

"Vi är generellt sett optimistiska kring andra halvåret. Jag tror att Paraguay och El Salvador kommer att fortsätta att vara tuffa för oss. Bolivia var lite svagare, men vi tror att det är relativt temporärt. Guatemala, Honduras och Panama går alla bra", säger Millicoms finanschef Tim Pennington till Nyhetsbyrån Direkt.

Den latinamerikanska verksamhetens tjänsteintäkter och ebitda under första halvåret växte i en lägre takt än vad Millicom hade räknat med. Under det andra kvartalet växte Latinamerikas tjänsteintäkter organiskt med 2,0 procent och ebitda ökade med 1,5 procent. Det kan ställas mot helårsprognosen om en intäktstillväxt på 3-5 procent och en ebitda-tillväxt på 4-6 procent.

"Under kvartalet hade vi några svagare områden, men fundamentalt är vi generellt sett nöjda med vart vi är på väg", säger Tim Pennington.

Han tror att analytikerna troligen tycker att kvartalet varit svagt i Colombia, El Salvador och Paraguay, vilket bolaget i viss mån kan hålla med om.

Men andra kvartalet i fjol var ett starkt jämförelsekvartal, med bland annat ett stort kontrakt i Colombia.

"Vi visste att det skulle vara ett tufft jämförelsekvartal och vi är relativt trygga kring andra halvåret. Givet var Paraguay och El Salvador befinner sig säger vi att vi räknar med att ebitda-tillväxten kommer in i den nedre delen av vårt prognosintervall om 4-6 procent", säger han.

Kompensationen för en något sämre resultatutveckling är att kassaflödet är starkare än väntat. Det operativa kassaflödet spås på helåret hamna i den övre delen av Millicoms prognosintervall.

"Särskilt Panama har ett starkare kassaflöde och det handlar om synergier som vi hittat. Vi menar inte att capex i Panama minskar för att vi gör färre saker utan för att vi köper saker billigare", säger han.

Vid 12.10-tiden hade Millicom gått ned 3,8 procent till 518:50 kronor.

Graf över Millicoms utveckling hittills i år:

Källa: Infront

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Millicom Int. Cellular... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -