JPM Latin America Equity A USD
JPM Latin America Equity upp 6,9 procent i juni, gynnades av exponering mot PagSeguro (Finwire)

2019-07-19 14:38
JPM Latin America Equity A USD utvecklades positivt i juni med en uppgång om 6,9 procent, med ett stort bidrag från betalbolaget PagSeguro Digital. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att latinamerikanska aktier bytte ut nedgången i maj mot uppgång. Brasilianska aktier gynnades av lägre riskaversion på marknaden, ihop med reformframsteg kring socialförsäkringen i landet. Mexikanska aktier ökade på ett invandringsrelaterat avtal med USA som slöts i syfte att undvika ytterligare tullar. Även den chilenska aktiemarknaden utvecklades väl.

Fonden gynnades framförallt av aktievalen inom IT-sektorn, däribland PagSeguro. Man anser att företaget fortsätter att framgångsrikt leverera betallösningar till små och medelstora återförsäljare i Brasilien, samtidigt som man bygger ut sin P2P-kapacitet.

På minussidan märktes undervikten i det brasilianska energibolaget Petrobras. Aktien utvecklades starkt efter en försäljning av en majoritetspost i pipelineenheten TAG.

Vad avser portföljen berättar man att transaktionerna var begränsade under månaden, och det gjordes inga större positionsförändringar.

Inför framtiden håller man utkik efter aktier på tillväxtmarknader som erbjuder stark vinsttillväxt. Vidare framhåller man att de nuvarande värderingarna på marknaden, illustrerat som ett P/B-tal om 1,6 gånger, är i den lägre delen av det historiska spannet. Samtidigt är vinsttillväxtförväntningarna låga.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM Latin America Equi... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -