AXA WF Framlington Robotech A EUR
AXA WF Framlington Robotech steg klart mer än index i juni, halvledarbolag attraktivt värderade (Finwire)

2019-07-19 12:28
AXA WF Framlington Robotech hade en bra månad i juni och steg 8 procent, vilket medför att fonden är upp 24 procent i år. Jämförelseindexavkastningen under samma period lyder 17,5 procent, enligt en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att globala aktiemarknader återhämtade sig snabbt i juni efter den svaga utvecklingen i maj, i ljuset av en mjukare amerikansk centralbank och ökad optimism på handelsfronten.

Fonden gick bättre än marknaden, och generellt noterade man styrka från halvledarbolagen i portföljen.

"Cypress Semiconductor stod för ett särskilt positivt bidrag efter att ha förvärvats av Infineon i en affär med runt 45 procent premie jämfört med det genomsnittliga aktiepriset under den föregående månaden", berättar fondens förvaltningsteam.

Affären anses peka på det faktum att halvledarbolagen är attraktivt värderade och innehar attraktiva såväl tillväxtutsikter som lönsamhetsegenskaper.

Efter att förvärvet meddelats valde man att ta hem lite vinst i Cypress.

Istället har man initierat en position i NXP Semiconductors. Förvaltarteamet ser ljust på förvärvet av Marvels uppkopplingsverksamhet, ett förvärv som man tror kommer stärka bolagets marknadsposition inom mer high-end komponenter för sektorerna fordon, industri och Internet of Things (IoT).

Inför framtiden förklarar man att även om händelseutvecklingar på makrofronten och politiska orosmoment fortsätter att dominera sentimentet på börsen så ser man positiva utsikter generellt sett i den egna portföljen. Denna uppfattning stärkes efter att man nyligen haft möten med många portföljbolag i USA.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -