WÄRTSILÄ
ORDERINGÅNG 1H TYNGDES AV GEOPOLITISKA FAKTORER - VD (Direkt)

2019-07-18 08:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det finländska verkstadsbolaget Wärtsiläs orderingång för årets första sex månader var lägre än under motsvarande period i fjol. Det var till stor del hänförligt till makroekonomiska och geopolitiska faktorer som har förlängt kundernas beslutsfattande inom energibranschen.

Det skriver vd Jaakko Eskola i rapporten.

Han fortsätter med att konstatera att orderingången inom Marine-affärsverksamheten var "stabil" under samma period, då nybyggen har gynnat de mer specialiserade fartygssegmenten.

"Osäkerheten kring bränsleprisernas utveckling har dock minskat antalet order på avgasreningssystem, vilket i kombination med farhågor relaterade till lägre totala fartygsorder, har föranlett oss att sänka våra utsikter för efterfrågan på marinlösningar för de kommande tolv månaderna", skriver han vidare.

Wärtsiläs utsikter för energimarknaden sänks också med hänvisning till att marknadsläget väntas förbli utmanande.

"Orderstockens fördelning tyder på fortsatta volymrelaterade utmaningar under de kommande månaderna. Leveranserna under fjärde kvartalet väntas däremot vara ovanligt starka. Framgångsrika leveranser, genomförandet av den pågående omstruktureringen och slutförandet av vissa kraftverkskontrakt kommer att vara centralt för vårt finansiella resultat i år", påpekar Jaakko Eskola.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Wärtsilä Oyj Abp - I dag

{point.key}

Investor B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -