TELIA
UPPREPAR EBITDA-TRENDEN I SVERIGE VÄNDER 2020 - VD (Direkt)

2019-07-18 09:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Telia upprepar bedömningen att resultattrenden i Sverige kommer att vända under nästa år.

"Det är 2020 då vi vänder ebitda-trenden i Sverige. Det står vi fast vid", säger Telias vd Johan Dennelind i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Sverigeverksamheten har genomfört åtgärder och kommer att göra ytterligare aktiviteter som ska leda till en minskning av de operativa kostnaderna med 3 procent under 2019.

"Det är en viktig komponent i vår vändning, men vi arbetar inte bara med opex utan jobbar även med våra kostnader för sålda varor (cogs). Men i slutändan gäller det att komma tillbaka till någon form av tillväxt", säger han.

Johan Dennelind lyfter fram en förbättring i Telias företagsaffär, främst i Sverige, som en viktig positiv signal under det andra kvartalet.

"Vår företagsaffär har varit minus 6, minus 8 procent vissa kvartal och nu är den på plus", säger han och konstaterar att han inte har sett det tidigare under sin tid som vd för bolaget.

Mycket fungerade för företagsaffären under det andra kvartalet och Teliachefen menar att det finns mycket mer att göra inom verksamheten.

"Här vill vi styra förväntningarna och säga att det kommer sannolikt inte vara tillväxt i företagsaffären i närtid. Men det är positivt att verksamheten rejält förbättrat trenden", säger Johan Dennelind.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Telia Company - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -