TELIA
FLERA FAKTORER TALAR FÖR BÄTTRE 2H - VD (Direkt)

2019-07-18 09:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flera olika faktorer talar för att Telias andra halvår blir bättre än det första.

Det säger Telias vd Johan Dennelind till Nyhetsbyrån Direkt i en intervju.

"Vi ser att i princip alla länder, undantaget ett land, har förbättrat intäktssidan under det andra kvartalet. En liknande utveckling ser vi på ebitda. Den förbättringen har vi med oss in i andra halvåret", säger han.

Vidare har Telia gjort prisjusteringar i flera länder under andra kvartalet, som väntas få full effekt i det tredje och fjärde kvartalet.

"Dessutom har många av de kostnadssänkande åtgärderna som gjorts under kvartalet inte heller haft full effekt. Det går vi in i kvartal tre och fyra med", säger Johan Dennelind.

Han tillägger att Telia även får enklare jämförelsetal för 2018 under det andra halvåret i år mot vad bolaget har haft under det första halvåret.

Johan Dennelind konstaterar att Teliakoncernens andra kvartal på helhetsnivå var "ganska prick på var förväntningarna i marknaden låg". Det justerade ebitda-resultatet om 7.520 miljoner kronor var i linje med snittförväntningarna i Infront Datas sammanställning, som låg på 7.542 miljoner kronor.

"Det är bra det, men vi är inte nöjda för den sakens skull. Vi ser möjligheten att förbättra oss på kostnadssidan i ett antal länder. Vi ser också att vi kan fortsätta förbättra intäktsutvecklingen", säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Telia Company - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -