Norron Alpha
Att storbolag går bättre än småbolag brukar vara signal på rent exponeringssökande - Norron Alpha (Finwire)

2019-07-18 11:33
Att storbolag går bättre än småbolag brukar vara en signal på ett rent exponeringssökande från investerarnas sida, enligt förvalteamet bakom Norron Alpha.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att marknaden fortsätter att vara volatil. Den positiva aktiemarknaden i Norden har utmärkts av att storbolagen gått bättre än småbolagen, vilket är mer av en signal att investerare söker exponering mot marknaden snarare än att man försöker hitta specifika bolag som kan överprestera över tid.

Marknadshändelser under månaden, framförallt en mer duvaktig amerikansk centralbank, har medfört press på dollarn.

Det i sin tur har fått följder för portföljallokeringen.

"Om vi ser en trendvändning i dollarn kommer det att påverka våra exporterande bolag som har gynnats av en svag svensk krona. Detta fick oss att reducera exponeringen mot industrisektorn under månaden, som återhämtade sig efter en negativ maj månad", förklarar fondens förvaltningsteam.

Den marknadsneutrala fonden som grundar sig på aktiefonden Norron Active utvecklades negativt under månaden med en nedgång om 1,2 procent.

De främsta bidragsgivarna var Sandvik, Hexagon, Volvo, Electrolux och Husqvarna. I botten noterades istället Atlantic Sapphire, Oncopeptides, Ocean Yield, Aker och IAR Systems.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -