NORDEA
FORTSATT MARGINALPRESS UTLÅNING ATT VÄNTA 3 KV - FC (Direkt)

2019-07-18 09:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nordiska storbanken Nordea räknar med att pressen på utlåningsmarginalerna fortsätter att ha en negativ inverkan på räntenettot under det tredje kvartalet. Trots att lånevolymerna ökar kan denna marginalpress förväntas ta överhanden även under innevarande kvartal.

Det sade finanschefen Christopher Rees under torsdagsmorgonens rapportkonferens.

Den marginalpress som banken märker av inom utlåningen, då främst till hushåll, har enligt honom i Danmark att göra med lånemixen medan det i Sverige råder en allmän press som också förväntas hålla i.

Nordea återtar marknadsandelar inom nyutlåning på de flesta bolånemarknader som banken verkar på. I Sverige har banken nått tillbaka till den marknadsandel som banken har i befintlig bolåneportfölj. Det gäller att vara konkurrenskraftig i erbjudandet för att kunna ta sin marknadsandel, lade finanschefen till.

Han påpekade att banken har haft som strategi att nå tillbaka till en tillväxt i linje med befintlig marknadsandel. Rörande att vara konkurrenskraftig gäller det inte att ha lägst priser men att ligga i "mitten av korridoren", fortsatte han.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


Nordea Bank Abp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -