NEW YORK
BLANDADE RAPPORTREAKTIONER, SMÅ TERMINSRÖRELSER (Direkt)

2019-07-18 14:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande USA-börserna väntas öppna blandat på torsdagen, men med svaga rörelser. Kina och USA kan inte komma överens om restriktionerna för svartlistade Huawei, vilket satt käppar i hjulen för handelsförhandlingar, skrev CNBC med hänvisning till källor.

Vid 14.45-tiden noterade terminen för Dow Jones industriindex en nedgång på 0,1 procent medan terminen för S&P 500 var upp 0,1 procent. Nasdaq 100-terminen var också upp 0,1 procent.

Asienbörserna föll tillbaka på torsdagen i spåren av en tilltagande oro över de globala ekonomiska utsikterna till följd av handelskrigets utveckling.

Rapportsäsongen fortsatte i USA med industrikonglomeratet Honeywell som höjde sin försäljning- och vinstprognos för helåret. Det justerade resultatet var något över förväntan. Aktien steg 1,4 procent i den amerikanska förhandeln.

Storbanken Morgan Stanley öppnade också böckerna för det andra kvartalet och visade en något högre omsättning samt ett bättre resultat per aktie än väntat. Aktien handlades dock ned.

Philip Morris steg å andra sidan 3,6 procent. Tobaksbolaget höjde resultatguidningen för helåret med 1,5 procent till "minst 4:94" dollar per aktie i sin kvartalsrapport, trots att försäljningen av cigaretter fortsätter ned, enligt bolaget.

Netflix resultat kom in något högre än förväntat på onsdagskvällen, men nya abonnenter sjönk till 2,7 miljoner, jämfört med 5,5 miljoner samma kvartal i fjol. Netflix hade förväntat sig 5 miljoner nya abonnenter. Aktien rasade 11 procent i förhandeln.

Qualcomm, världens största chiptillverkare, bötfälls med 242 miljoner euro av EU:s konkurrensmyndighet för marknadsstörande aktiviteter. Böterna blir slutpunkten på en utredning om händelser i Qualcomms verksamhet för upp till tio år sedan. Aktien var ned drygt 1 procent.

Microsoft kommer med sin rapport efter amerikanska börsernas stängning.

Oljepriset steg på torsdagen. Iran ska ha stoppat en oljetanker i Hormuzsundet som de menar har smugglat bränsle, vilket visar hur konflikten i Mellanöstern är långt ifrån löst och kan ta fart på nytt, påpekade Reuters.

Före öppning kom veckostatistik som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA steg under vecka 28, vilket var i linje med förväntningarna.

Philadelphia Fed index, som mäter aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen, steg i juli till 21,8 procent jämfört med 0,3 i juni. Väntat var enligt Reuters ett index på 5,0.

På den fortsatta makrofronten väntas USA:s ledande indikatorer för maj klockan 16.00.

Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)
Terminen för DJIA        -0,13%         
Terminen för S&P 500     +0,12%         
Terminen för Nasdaq 100  +0,12%         
2-åriga USA-räntan       +0,0147   till 1,8401%
10-åriga USA-räntan      +0,0182   till 2,0724%
Olja, US WTI             +0,85%    till 57:03 dollar/fat
Olja, Brent              +0,77%    till 64:08 dollar/fat
EUR/USD                  -0,0011   till 1:1216
KÄLLA: Infront.

Johanna Englundh +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Honeywell International - I dag

{point.key}

Microsoft - I dag

{point.key}

Morgan Stanley - I dag

{point.key}

Netflix - I dag

{point.key}

Philip Morris - I dag

{point.key}

QUALCOMM - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -