Microsoft
Data från Microsoft visar att hackare riktar in sig på USA-valet - BN (Finwire)

2019-07-18 10:48
Statligt uppbackade hackare har mer än 700 gånger det senaste året försökt infiltrera mål relaterade till USA-valet, uppgav Microsoft i onsdags i ett blogginlägg.

De ansvariga hackarna är främst från Ryssland och Nordkorea, sade Tom Burt, vd för kundsäkerhet, i en intervju med Bloomberg News.

Bolaget har räknat till nästan 10 000 attacker globalt som kommer från statligt sponsrade attacker. Av dessa har 781 varit riktade mot organisationer inriktade mot demokrati, speciellt icke-statliga organisationer, och nära 95 procent av dessa har varit mot USA-baserade organisationer.

Trump-administrationen har utfärdat varningar att Ryssland, Iran och Kina kommer försöka manipulera allmänna åsikter inför valet 2020. Hittills har det inte varit någon lyckad attack mot kampanjer eller valsystem relaterade till valet.

Microsoft är ett av många företag som erbjuder sina tjänster för att stoppa attacker. Förra hösten släppte Microsoft AccountGuard som är ett gratis notifikationsprogram som analyserar stora mängder e-post för att skydda användare från hot.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Microsoft - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -