KONE
NÖJD MED ORDERINGÅNG I RÅDANDE MARKNADLÄGE - VD (Direkt)

2019-07-18 15:28

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det finländska verkstadsbolaget Kone redovisade en orderingång som landade vid 2.310 miljoner euro under årets andra kvartal vilket var 4 procent bättre än analytikernas snittestimat, enligt Infront Datas sammanställning. I jämförelse med motsvarande kvartal i fjol förbättrades orderingången med 8 procent i jämförbara valutor.

Bolagets vd Henrik Ehrnrooth säger i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt att han är nöjd med förbättringen i orderingången "i det här marknadsläget".

Han framhäver att Kone lyckats förbättra marginalerna i orderboken.

"Vi har lyckats höja priserna, det är otroligt viktigt. Vi hade en period som vårt resultat sjönk men nu har vi det tredje kvartalet i rad som resultatet växer, trots att marginalen ännu är lite under förra året så går vi i rätt riktning", konstaterar Kone-chefen.

Henrik Ehrnrooth säger att den kinesiska verksamheten går bra, efter att ha varit "en mycket svår marknad" under de senaste åren. I år har marknaden dock vuxit något.

Angående det pågående handelskriget mellan USA och Kina konstaterar Henrik Ehrnrooth att mycket av Kones verksamhet är lokal service eller installation, och att effekten från handelskriget därmed inte är lika stor som för andra företag.

"Men det är klart att vi också har produktflöden mellan Kina och USA och då har det här en inverkan på oss, inte en mycket stor men en viss inverkan och det är klart att det är något som är en oro", tillägger han.

Angående det andra halvåret spår Henrik Ehrnrooth att marknaden ska utvecklas i stort sett som årets första sex månader, med vissa, om än små, frågetecken om utvecklingen i Kina.

"Om vi ser på vår egen utveckling räknar vi med att utvecklingen fortsätter vara positiv, att försäljningstillväxten fortsätter", säger han vidare.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


KONE Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -