ARJO
VÄNTAR ÅRLIGA BESPARINGAR OM 45 MLN KR FRÅN UK OCH USA (Direkt)

2019-07-18 08:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Arjo har påbörjat omstruktueringsåtgärder i Storbritannien och USA. Sammantaget väntas åtgärderna ge årliga besparingar om 45 miljoner kronor fördelat på 25 miljoner kronor i USA och 20 miljoner kronor i Storbritannien.

Det säger Arjos vd Joacim Lindoff under torsdagens telefonkonferens i samband med delårsrapporten för det andra kvartalet 2019.

Besparingarna förväntas realiseras gradvis under 2019. I USA är besparingarna huvudsakligen hänförliga till kostnader för sålda varor medan besparingarna i Storbritannien är ganska jämnt fördelade mellan kostnad för sålda varor och löpande kostnader (Opex).

I USA fick Arjo klartecken från sin kund Kindred Healthcare att accelerera leveranserna och hela storordern är nu levererad. Med tanke på Arjos kapacitet i USA har vissa andra leveranser fått senareläggas till tredje och fjärde kvartalet.

Joacim Lindoff är dock tydlig med att de senarelagda leveranserna inte innebär att några order har förlorats. Med tanke på att storordern till fullo är levererad kommer produktmixen under tredje och fjärde kvartalet att återgå till en mer normal karaktär och någon press på marginalen förväntas därmed inte vara aktuellt till följd av leveranser till Kindred under det andra halvåret 2019, heter det.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Arjo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -