AQ Group
Endast tre fonder med större positioner i AQ Group som stiger på kvartalsrapport (Finwire)

2019-07-18 11:09
AQ Group stiger drygt 3,1 procent på sin kvartalsrapport, och enligt analystjänsten Morningstar är det relativt sett få fonder som har större positioner i kontraktstillverkaren.

AQ Group hade ett tufft fjolår på börsen, men med dagens kursuppgång inräknad har aktien stigit 27,2 procent sedan årsskiftet.

Enligt analystjänsten är det endast tre fonder som har mer än en procent av portföljallokeringen i Mid Cap-listade AQ Group.

Dessa är Carnegie Micro Cap, Odin Sverige och Nordea Småbolagsfond Sverige. Kontraktstillverkarens vikt i dessa fonders portföljer löd vid den senaste innehavsrapporteringen för Morningstar till 4,4, 2,9 respektive 2,3 procent. Innehaven har varken ökats eller minskats på månadsbasis.

Förvaltaren Viktor Henriksson uttryckte i Carnegie Micro Caps månadsrapport för april att det framstår som att AQ är på väg mot en gammal god form, givet rapporten för det första kvartalet som ansågs vara stark.

AQ Groups omsättning i det andra kvartalet steg till 1 313 miljoner kronor (1 224), en ökning med 7 procent mot föregående år. Den organiska tillväxten, rensat för valuta, förvärv och den större enhet som avvecklades i fjol var 8,9 procent. Rörelseresultatet blev 93 miljoner kronor (58), med en rörelsemarginal på 7,1 procent (4,7).

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

AQ Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -