SKF
SER LJUSET I TUNNELN PÅ KINAS BILMARKNAD - VD (NY) (Direkt)

2019-07-17 10:08

(tillägg: de två sista styckena)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kullagerföretaget SKF ser att efterfrågan på Kinas bilmarknad, där en nedgång har pågått under en tid, nu börjar plana ut.

Det sade SKF:s vd Alrik Danielson i samband med presentationen av kvartalsrapporten.

I slutet av kvartalet syntes en förbättrad efterfrågan.

"I juni var vi faktiskt på oförändrad nivå", sade SKF-chefen som uppgav sig se visst ljus i tunneln och hoppas att botten har nåtts.

Med tanke på att nedgången har pågått ett tag och är det kanske inte så konstigt att man nu ser en utplaning av efterfrågan, resonerar Alrik Danielson.

Osäkerhet har bidragit till att Kinas konsumenter inte har velat köpa bilar. Det hade aviserats nya utsläppsregler, men för att minska osäkerheten har reglerna nu implementerats i förväg.

"Så nu vet konsumenterna", säger SKF-chefen som menar att det minskar osäkerheten och bidrar till en möjlig vändning upp, något som bolaget hoppas på.

I Europa har nedgången inte pågått lika länge och det finns fortfarande inte samma klarhet kring reglerna inför framtiden, och det syns även i SKF:s guidning, svarar Alrik Danielson på en analytikerfråga kring huruvida kullagerföretaget ser förutsättningar för en motsvarande uppåtvändning på Europas och Nordamerikas bilmarknader.

Geografiskt spådde SKF i onsdagens delårsrapport att efterfrågan för koncernen förväntas bli relativt oförändrad i Asien, något lägre i Europa och Nordamerika och något högre i Latinamerika.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


SKF B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -