Öhman Småbolagsfond
Öhman Småbolagsfond steg 5 procent i juni, handelsavtal långt ifrån signerat (Finwire)

2019-07-17 10:59
Aktiefonden Öhman Småbolagsfond steg 5 procent i juni, vilket medför att fonden är upp 24,3 procent sedan årsskiftet. Detta i likhet med jämförelseindexet.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att mjukare centralbanker samt en förhoppning om framsteg i handelskonflikten mellan USA och Kina bidrog till att Stockholmsbörsen svarade för en stark månad.

Från förvaltarhåll bedömer man dock att ett handelsavtal är långt ifrån signerat och det riskerar att fortsätta storma innan ett avtal är på plats.

Emellertid är man av uppfattningen att försiktigare tongångarna från centralbankerna kan hålla tillbaka räntorna vilket borde ge stöd åt aktiemarknaden.

För fondens del utgjorde Nolato, Duni och Nibe de främsta bidragsgivarna avkastningsmässigt. Duni, som erbjuder engångsprodukter inom dukning och servering, beskrivs gynnas av de fallande massapriserna.

I botten noterades Gunnebo, Micro Systemation samt Wihlborgs.

"Gunnebo har fortsatt att utvecklas svagt då initierade kostnadsförbättringar ännu inte givit effekt", förklarar fondens förvaltningsteam.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Tele2, Nibe och Dometic med portföljvikterna 5,7, 5,2 respektive 4,9 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Öhman Småbolagsfond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -