På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Norron Active
Norron Active steg 5,1 procent i juni, minskat exponeringen mot industrisektorn (Finwire)

2019-07-17 17:37
Norron Active steg 5,1 procent i juni, vilket medför att fonden är upp 11 procent sedan årsskiftet. Från förvaltarhåll har man valt att minska exponeringen mot industrisektorn efter en återhämtning i maj. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att marknaden fortsätter att vara volatil. Den positiva aktiemarknaden i Norden har utmärkts av att storbolagen gått bättre än småbolagen, vilket är mer av en signal att investerare söker exponering mot marknaden snarare än att man försöker hitta specifika bolag som kan överprestera över tid.

Marknadshändelser under månaden, framförallt en mer duvaktig amerikansk centralbank, har medfört press på dollarn.

Det i sin tur har fått följder för portföljallokeringen.

"Om vi ser en trendvändning i dollarn kommer det att påverka våra exporterande bolag som har gynnats av en svag svensk krona. Detta fick oss att reducera exponeringen mot industrisektorn under månaden, som återhämtade sig efter en negativ maj månad", förklarar fondens förvaltningsteam.

Fonden utvecklades positivt under månaden. De främsta bidragsgivarna var Sandvik, Hexagon, Volvo, Electrolux och Husqvarna. I botten noterades Atlantic Sapphire, Oncopeptides, Ocean Yield, Aker och IAR Systems.

De största aktieinnehaven i fonden var per utgången av månaden Volvo, Sandvik och Hexagon med portföljvikterna 7,3, 5 respektive 4,8 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Active RC SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -