ASSA ABLOY
STABILT KINA, MEN FÖR TIDIGT TALA OM TREND - VD (Direkt)

2019-07-17 10:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Asia Pacific uppvisade bra tillväxt i kvartalet med en organisk försäljningsökning om 3 procent där även den problemtyngda Kinesiska verksamheten uppvisade stabil försäljningsutveckling och högre lönsamhet.

"Men läs inte in för mycket i kinasiffrorna", uppmanade vd Nico Delvaux på rapportpresentationen. "Det kommer att vara gropigt med bra kvartal och mindre bra kvartal, och det är ännu för tidigt att tala om en trend, men vi njuter av momentumet.

En av orsakerna till den förbättrade lönsamheten i Kina, som vanligtvis har rörelsemarginal i det lägre ensiffriga spektrat, är det omstruktureringsprogram som Assa Abloy genomför, men bolaget har också blivit mer selektiva i vilka kontrakt och order de väljer att ta.

I samband med rapporten för det första kvartalet uttrycket Nico Delvaux en ambition att komma tillbaka inom intervallet 16-17 procent rörelsemarginal. På dagens rapportpresentation bekräftade han åter den ambitionen för 2019. Hur snabbt det går beror främst på hur stor tillväxten blir inom de snabbväxande smarta hemlåsen och i Kina, båda områdena har lägre marginaler och således en utspädande effekt på lönsamheten.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


ASSA ABLOY B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -