Skandia Time Global
Skandia Time Global utvecklades positivt i juni, Ingenico och Tomtom stod för goda bidrag (Finwire)

2019-07-16 16:47
Skandia Time Global utvecklades positivt i juni med en uppgång om 2,9 procent, efter särskilt positiva bidrag från Ingenico och Tomtom. Jämförelseindexet steg samtidigt med 4,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att juni var en positiv månad för teknik-, media- och telekomaktier, vilka fonden investerar i.

Innehavet i betalningsbolaget Ingenico fortsatte att leverera bra, eftersom bolagets ekonomiska utveckling gradvis har utvecklats från att göra förluster till att göra vinst. Även det digitala kartläggninsgföretaget TomTom fortsatte att leverera väl, enligt fondens förvaltningsteam.

På minussidan noterades Square Enix, som man bedömer underskattas av marknaden.

"Aktierna i det japanska spelbolaget Square Enix sjönk efter E3 spelmässan i början av månaden. Detta trots att företaget visade upp två mycket efterlängtade trippel A-titlar på E3; Final Fantasy 7 remake och The Avangers samt informerade om beta-testning av det nya Dragon Quest Walk-mobilspelet i Japan. Vi tror att investerare underskattar potentialen i den nuvarande pipelinen av spel", förklarar förvaltarteamet.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Time Global - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -