SANTANDER
ERBJÖD UBS-CHEF HALV MILJARD FÖR VD-KONTRAKT - FT (Direkt)

2019-07-16 12:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spanska Banco Santander erbjöd investmentkändisen Andrea Orcel från UBS, som först lovades jobbet som vd i Banco Santander men som senare uteslöts ur processen, motsvarande 540 miljoner kronor i bonus för att skriva på för jobbet, rapporterar Financial Times.

Ett formellt brev som Financial Times har kommit över visar att Santander i motsats till vad som tidigare har hävdats visst var villiga att betala Andrea Orcel för de uteblivna bonusar från UBS som han skulle tvingas till för att skriva på för konkurrentbanken.

Brevet är signerat av Santanders generalsekreterare, och det framgår att Andrea Orcel skulle få dels 17 miljoner euro i kontraktsbonus för påskrift, samt tilldelas 36 miljoner euro i aktier för att kompensera för de uteblivna UBS-bonusarna.

Det framgår dock även att Santanders ersättning till Andrea Orcel kunde ha blivit lägre i händelse av att UBS kunde tänka sig att betala ut en viss del av bonusen, skriver tidningen.

Den tidigare UBS-chefen har efter att han uteslöts från det utlovade jobbet stämt Santander på 100 miljoner euro, bland annat med hänvisning till att han sade upp sig från rollen som tämligen välavlönad investment-chef hos konkurrenten UBS. Ett alternativ till att betala för utebliven arbetsinkomst som presenterades av Andrea Orcel i samband med stämningen var att Santander gör ett nytt lappkast och anställer honom som vd i enlighet med vad som utlovats.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -