JPM US Smaller Companies Fund A acc USD
JP Morgan US Smaller Companies Fund slog jämförelseindex med 2,8 procentenheter i andra kvartalet (Finwire)

2019-07-16 12:13
JP Morgan US Smaller Companies Fund A acc USD slog sitt jämförelseindex med 2,8 procentenheter i andra kvartalet, enligt en kvartalsrapport för fonden.

Förvaltarteamet skriver inledningsvis i sin marknadskommentar att juni avvek från föregående månader, med en högre riskaptit på marknaden.

Från förvaltarhåll upprepar man ett fokus på den amerikanska ekonomins fundamenta samt företagsvinsterna. Fondens analytiker väntar sig en fortsatt ekonomisk expansion detta år och nästa, men man tillägger att händelseutvecklingen kring den globala handeln kommer vara viktig för sentimentet på börsen framgent.

Fonden utvecklades bättre än sitt jämförelseindex under det andra kvartalet, i likhet med det första.

Aktieval inom hälsovårdssektorn samt sällanköpssektorn pekas ut som en huvudförklaring.

Inom hälsovårdsutrymmet var innehav i Catalent och Medidata Solutions de främsta bidragsgivarna.

Vidare har fonden gynnats av exponering mot materialbolaget AptarGroup. Företaget släppte en kvartalsrapport över förväntan. Förvaltarteamet fortsätter att gilla bolaget till följd av en upplevt disciplinerad ledning samt en stark balansräkning.

På minussidan noteras däremot övervikten i teknikbolaget Sailpoint Technologies. Aktien har haft det tufft efter svag guidance relaterat till sin pipeline. Fondens innehav har behållits, men man omprövar investeringstesen till följd av förändringar i ledningsgruppen samt exekveringssvårigheter hos bolaget.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM US Smaller Compani... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -