JPM Systematic Alpha A (acc) SEKH
Ljusning inom event-drivna strategin under juni - JPM Systematic Alpha (Finwire)

2019-07-16 12:03
JPM Systematic Alpha (NOK) återhämtade sig i juni med en uppgång om 0,9 procent, vilket vilket medför att fonden är ned 1,5 procent under det andra kvartalet. Jämförelseindexet har under samma period ökat 0,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar den event-drivna strategin hade det svårt i det andra kvartalet med anledning av en utmanande marknad i maj. Den aktiemarknadsneutrala strategin tyngde även avkastningen, medan terminsstrategier inom Macro/managed levererade ett positivt bidrag.

Inom den aktiemarknadsneutrala strategin har värdefaktorn gått svagt och således missgynnat fonden. Däremot reverserades den svaga trenden delvis under juni.

Även den event-drivna strategin har sett en ljusning efter att ett stort antal affärer utannonserades under juni.

Terminsstrategier inom Macro/managed har bidragit marginellt positivt och långa durationspositioner har utmärkt sig under kvartalet, mot bakgrund av fallande räntor.

Inför framtiden bedömer man att den event-drivna strategin är väl positionerad för att fortsätta leverera positiv avkastning till fonden. Spreadarna inom strategin för förvärvsarbitrage beskrivs som fortsatt goda, och man väntat sig aktivitet över en rad delstrategier inom denna del.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -