JPM Europe Select Equity A EUR
JPM Europe Select Equity steg marknadslikt i andra kvartalet, risk/reward nu mer balanserad (Finwire)

2019-07-16 12:31
JPM Europe Select Equity steg 4,7 procent i juni, vilket medför att fonden är upp 3 procent under det andra kvartalet. Detta i likhet med jämförelseindexet.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att de rådande värderingarna på marknaden är i linje med långsiktiga genomsnittliga värden. Företag fortsätter att distribuera kapital till aktieägare genom utdelningar och aktieåterköp, och man anser att aktier framstår som attraktivt särskilt relativt obligationer och att hålla kassa.

Problemet som man ser det är att denna cykel är väldigt mogen, och de ekonomiska tillväxttakterna i Europa ser inte heller särskilt spännande ut.

Deras uppfattning är att risk/reward på den europeiska marknaden är nu mer balanserade. Om handelssamtalen skulle få ett positivt utfall med ett avtal så bedömer man att aktiemarknaderna kan stiga ytterligare.

Fonden utvecklades i linje med sitt jämförelseindex i det andra kvartalet, vilket även var fallet i det första kvartalet.

En överviktposition i den franska hotellgruppen Accor var en av de främsta bidragsgivarna i det senaste kvartalet, efter att ha aviserat en försäljning av fastighetstillgångar inom dotterbolaget Orbis Group. Genom denna försäljning blir man mer kapitallätta.

Från förvaltarhåll anser man att bolaget även gynnas av den mest geografiskt diversifierade verksamheten inom hotellsektorn samt ser positivt på de stora kassaflödena som genereras.

I botten noteras däremot kryssningsaktören Carnival. Bolaget släppte en stark kvartalsrapport, men sänkte guidance för helåret med anledning av svag efterfrågan och ökad kapacitet. Fonden har avyttrat innehavet på försämrade vinstutsikter.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -