HIQ
SVERIGE LEVER INTE UPP TILL FÖRVÄNTNINGARNA ENL VD (Direkt)

2019-07-16 08:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) IT-konsulten HIQ:s verksamhet i Sverige lever under det första halvåret inte upp till bolagets förväntningar. Resultatet i Finland beskrivs dock som "starkt".

Det skriver vd Lars Stugemo i delårsrapporten.

"Till viss del har utvecklingen i Sverige påverkats av en svagare efterfrågan inom myndigheter och verk samt lokalt inom telekomsektorn i Blekinge", skriver han i vd-ordet.

För HIQ är det andra kvartalet som vanligt säsongsmässigt svagt med klämdagar och ledigheter. Jämfört med förra årets andra kvartal är årets än mer utmanande med betydligt mindre tid, enligt bolaget.

I Sverigeverksamheten är resultatet i Stockholm inte godkänt under första halvåret.

"Därför genomför vi kostnadsbesparingar och effektiviseringar som kommer ge effekt under de kommande kvartalen", heter det i rapporten.

I Göteborg beskrivs resultatutveckling som "stark". De åtgärder som bolaget vidtog under 2018 och början på 2019 har gett "god effekt".

I Skåne med kontor i Malmö och Lund gör bolaget ett andra kvartal med "bra" resultat och i Mälardalen med kontor i Västerås och Örebro gör HIQ ett andra kvartal med "stabilt" resultat.

I Östergötland med kontor i Linköping och Norrköping hölls resultatet under andra kvartalet ner på grund av svagare efterfrågan inom segmentet myndigheter och verk i regionen.

I Karlskrona lever HIQ resultatmässigt under kvartalet inte upp till sina förväntningar på grund av svagare efterfrågan inom telekomindustrin i regionen, uppger HIQ i rapporten.HiQ International - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -