Didner & Gerge Global
Didner & Gerge Global utvecklades positivt i juni, lyfter fram Jain Irrigation och Xylem (Finwire)

2019-07-16 14:11
Didner & Gerge Global utvecklades positivt med en uppgång om 1 procent i juni efter en bredare uppgång i portföljen, men svagare än sitt jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet lyfter fram det mindre innehavet i indiska Jain Irrigation som utvecklades svagt på börsen under månaden. Temperaturer på uppemot 50 grader i delar av de viktiga jordbruksområdena i Indien har gjort att Jains kunder fått se stora skördar gå förlorade.

"I det korta perspektivet har detta drabbat Jain då lantbrukarnas lönsamhet påverkats negativt och investeringar i mikrobevattning förskjuts på framtiden. Ironiskt nog är en potentiell lösning på väderberoendet ­- automatisk bevattning – en stor drivkraft för Jain", förklarar fondens förvaltningsteam.

Deras investeringstes bygger till stor del på produkternas bevisade nytta, bolagets ledande marknadsposition och en lojal kundbas.

På plussidan under månaden märktes däremot ett flertal bolag, däribland Autoliv, Fairfax, Prudential, SER Educational samt Xylem.

Xylem har varit ett innehav i fonden i drygt 7 år och investeringen gjordes relativt snart efter att Xylem särnoterats ur ITT Industries 2011. Xylem gör förutom pumpar även omrörare, luftare, UV- och ozonrenare samt filterutrustning.

"Förutom att Xylem har livsnödvändiga produkter så har vår investering givit en bättre avkastning än fondens jämförelseindex under dessa dryga 7 år. En sann trotjänare i vår fond", kommenterar man.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Fairfax Financial, Check Point Software och Brookfield med portföljvikterna 6,3, 4,7 respektive 4,6 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Didner & Gerge Global - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -