CAMURUS
LICENSAVTAL MED RA PHARMA, FÅR INITIALT 2 MLN USD (Direkt)

2019-07-16 08:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Camurus har tecknat ett licensavtal med USA-noterade och Ra Pharmaceuticals gällande Camurus injektionsdepå Fluidcrystal.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Ra Pharma kommer att använda Fluidcrystal i samband med att bolaget ska ta fram och sälja en långtidsverkande formulering av zilucoplan, Ra Pharmas hämmare av komplementprotein C5 som är under utveckling för behandling av blod- och vävnadssjukdomar.

Camurus får en initial kontant ersättning om 2 miljoner dollar. Bolaget är berättigat upp till 14,5 miljoner dollar i utvecklingsmilstolpes- och andra licensbetalningar, upp till 55 miljoner dollar i försäljningsrelaterade milstolpesbetalningar, "samt en stegrande ensiffrig royalty" vad gäller produktförsäljning relaterad till Fluidcrystal-formulering av zilucoplan.

"Licensavtalet med Ra Pharma följer en framgångsrik utveckling och preklinisk utvärdering av en långtidsverkande Fluidcrystal-formulering av zilucoplan. Vi ser nu fram emot nästa fas i samarbetet och initieringen av kliniska studier av ytterligare en lovande läkemedelskandidat baserat på vår unika Fluidcrystal-teknologi" citeras Fredrik Tiberg, vd och forskningschef på Camurus, i pressmeddelandet.Camurus - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -