Case Safe Play
Case Safe Play utvecklades positivt i juni, högst osannolikt med svensk räntehöjning i år (Finwire)

2019-07-15 15:56
Räntefonden Case Safe Play utvecklades positivt i juni med en uppgång som löd 0,1 procent. Fonden är därmed upp strax över 1,6 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Tom Andersson skriver i en kommentar att juni präglades mycket av mjuka uttalanden från centralbankerna.

"Federal Reserve lämnade visserligen styrräntan oförändrad vid junimötet men de flaggar samtidigt för att framtida sänkningar kommer i år, vilka nu faktiskt redan är inprisade på marknaden. Även ECB släppte duvaktiga kommentarer om att ytterligare stimulanser till den europeiska ekonomin i form av nya tillgångsköp inte är uteslutet. Den amerikanska samt tyska 10-åringen sjönk vardera med 13 punkter under månaden", förklarar Andersson.

På svenskt håll bedömer han att det verkar högst osannolikt att Riksbanken skulle genomföra någon räntehöjning i år, utan snarare får marknaden nog se en nedjustering av räntebanan i september.

Detta i kombination med att kreditspreadarna för Investment Grade (obligationer med högre kreditvärdighet) sjönk med cirka 18 punkter under månaden har varit gynnsamma förhållanden för placeringar i nordiska företagsobligationer.

Fonden deltog bland annat i emissioner från ÅF Pöyry samt European Energy i ljuset av den höga aktiviteten på primärmarknaden.


Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Case Företagsobligatio... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -