Ford
Volkswagens investering i Ford-enheten Argo bekräftad (Finwire)

2019-07-12 15:07
Det är nu bekräftat att Volkswagen investerar i Fords enhet inom autonoma bilar, Argo.

Volkswagen investerar som rapporterat i media 2,6 miljarder dollar i Argo till en värdering av 7 miljarder dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Av de 2,6 miljarder dollar är 1 miljard dollar i ren finansiering och övriga 1,6 miljarder dollar bidraget av Volkswagen-enheten, Autonomous Intelligent Driving, till Argo. Den verksamheten har över 200 anställda och är ansvarig för utvecklingen av autonom bilteknik åt Volkswagen-koncernen.

Volkswagen ska som en del av det nya samarbetet också förvärva Argo-aktier från Ford för 500 miljoner dollar. Det sker över de kommande tre åren. Beloppet ingår i Fords tidigare aviserade investering på 1,1 miljarder dollar i Argo. Ford ska som aviserat investera de resterande 600 miljoner dollar i Argo. Efteråt kommer ägandet i Argo att vara jämnt fördelat mellan Volkswagen och Ford.

I pressmeddelandet står det också att Ford ska använda Volkswagens plattform, MED, för framställning av elbilar med start 2023. Ford räknar med att bygga 600 000 bilar på plattformen över en sexårstid.

Slutligen meddelar bolagen att de är fortsatt på god väg att lansera nya kommersiella vans och medelstora pickups till marknaden 2022.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Ford Motor Co - I dag

{point.key}

Volkswagen Pref AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -